DE MAGIE VAN PADDENSTOELEN: EEN VERHAAL VAN GROEI EN INNOVATIE

Snehal Mane

Hallo iedereen! Allereerst wil ik mijn dank uitspreken dat ik hier vandaag mag zijn en voor deze kans om te spreken. Ik ben een atleet en ik ken paddenstoelen al lange tijd omdat ze een onderdeel zijn van mijn reguliere dieet en voeding. Maar mijn echte kennismaking met paddenstoelen was in 2020 met Manegrow. Dat was het jaar waarin mijn vader, de heer Umesh Mane, Manegrow oprichtte, dat nu een van de toonaangevende paddenstoelenboerderijen in Azië is. Manegrow levert verse champignons in 9 staten in India. Ons productassortiment omvat ook ingeblikte paddenstoelen en diepvriesproducten. We werken trots samen met bekende merken zoals Domino’s, Barbecue Nation, More, Reliance, Lulu en Dmart.

Het is een voorrecht geweest om de opmerkelijke reis van Manegrow van bescheiden begin tot een belangrijke speler op de paddenstoelenmarkt in India te mogen meemaken. Wat deze reis nog specialer maakt, is de gedeelde visie van iedere medewerker bij Manegrow. Sinds de start van Manegrow ben ik dieper gaan studeren over paddenstoelen, waarbij ik heb geleerd over de voedingsvoordelen en hoe ze het menselijk lichaam beïnvloeden. Ze hebben ontstekingsremmende eigenschappen, vitamines, mineralen en versterken het immuunsysteem, wat zeer belangrijk is voor de gezondheid van een persoon, vooral voor een atleet, aangezien de voedings- en dieetbehoeften van spelers groter zijn.

Onlangs ben ik ook Samspire – The Mushroom Café gestart, India’s eerste paddenstoelencafé, dat volledig is gewijd aan paddenstoelen. Het hele concept, van inrichting tot menu, is gebaseerd op paddenstoelen. Het menu biedt veel veelzijdigheid, met zeer verschillende en interessante gerechten uit zowel de Indiase als de continentale keuken. We hebben ook paddenstoelen gebruikt in recepten die al bekend zijn bij de lokale klanten, zodat het voor hen niet te overweldigend zal zijn om het te proberen. Door een menu te creëren dat vertrouwdheid met innovatie combineert, hoop ik paddenstoelen een vast onderdeel van het dieet van mensen te maken.

Het doel achter dit café was opnieuw om bewustzijn over paddenstoelen te creëren, omdat paddenstoelen vaak verkeerd begrepen worden; er zijn veel misvattingen en twijfels die mensen over paddenstoelen hebben. Via dit café hoop ik mensen te laten zien dat paddenstoelen niet alleen veilig maar ook erg gezond en heerlijk zijn. De inspiratie achter dit café was de cultuur die ik overal ter wereld ervoer toen ik reisde voor toernooien. Ik leerde dat paddenstoelen in veel landen niet alleen een voedingsmiddel zijn, maar ook deel uitmaken van hun cultuur en festiviteiten, en mensen helpen op een diepere manier met de natuur in contact te komen door middel van activiteiten zoals paddenstoelen zoeken.

Het hielp me beseffen dat we meer kunnen doen dan alleen paddenstoelen kweken en daarom stelde ik me een café voor, omdat ik denk dat mensen meer verbinding voelen met wat er op hun bord ligt dan met enige wetenschappelijke uitleg over gezondheidsvoordelen. Het creëren van een leuk paddenstoelenthema hielp om het een aangenamere ervaring voor de klanten te maken en ze konden paddenstoelen proeven in verschillende vormen en smaken. Het maakte hen op natuurlijke wijze erg nieuwsgierig en geïnteresseerd in paddenstoelen.

Ik denk dat dergelijke innovaties ervoor zullen zorgen dat mensen op een andere manier naar de paddenstoelenindustrie kijken. Gezien dit evenement, India’s paddenstoelendagen, en ook de paddenstoelentop van vorig jaar, denk ik dat het echt helpt dat alle geleerden, paddenstoelenkwekers en ondernemers samenkomen en hun kennis delen, een netwerk creëren en er een ‘myco’-gemeenschap van maken. Ik vind het een geweldig initiatief van Milky Way en de heer Anurag. Nogmaals wil ik iedereen bedanken voor hun aanwezigheid vandaag en het luisteren, en ik wil iedereen bedanken die dit evenement mogelijk heeft gemaakt.

Mevr. Snehal Mane Mede-oprichter
Mede Oprichter Snehal made
Manegrow Mushroom Farms