Fruit Logistica Europese Synergie

De stand van Green Mushroom Farm trok de aandacht van elke bezoeker met de overweldigende kleuren en de prachtige vormen van paddenstoelen. Naast de conventionele witte of kastanje paddenstoelen en de meer en meer populaire shiitake zijn er ook de minder gangbare gouden enoki, roze oesterzwammen en morilles. Deze laatste kunnen nu – na 60 jaar onderzoek en testen – worden geteeld in plastic tunnels in China. Een echte mijlpaal in de paddenstoelenteelt.

Het bedrijf wordt geleid door een familie uit Kosovo. Al snel na het opzetten van het bedrijf besloten ze om het aanbod van witte en bruine champignons geproduceerd in Nederland en de exoten uit Zuid-Korea uit te breiden met wilde paddenstoelen die rijkelijk werden verbouwd in de Balkanlanden. De eigenaren zijn trots op zichzelf niet alleen in de echt indrukwekkende verscheidenheid van hun aanbod, maar ze zien hun baan ook als een missie. Een missie om te communiceren met het publiek dat paddenstoelen superfood zijn en dat wat je eet invloed heeft op de manier waarop je denkt en functioneert.

Vorig jaar presenteerde het bedrijf op de beurs hun mix van kant-en-klare champignons en groenten en dit jaar kwamen ze met het nieuwe idee van een 1-laags doosje met paddenstoelen waar de chefkok de kwaliteit onmiddellijk kan evalueren en de klanten betalen voor de hoge kwaliteit paddenstoelen, niet alleen hun gewicht.

Kleinverpakking Green Mushroom Farm

Unieke kleinverpakking STARCHAMPS